Ο εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές ο Σεβασμιώτατος, περιγράφοντας το ιστορικό γεγονός της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους, όπως αποτυπώνεται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων και εγκαινιάζει την ιστορική φανέρωση και πορεία της Εκκλησίας προς πάντα τα έθνη και την πρόσκλησή τους να μετέχουν στην ένωσή τους με τον Χριστό και να αγιασθούν σύμφωνά με την παραδεδομένη διδασκαλία Του, όπως οι Απόστολοι την διέσωσαν, οι Πατέρες την ερμηνεύουν και οι Άγιοι την βιώνουν σε κάθε εποχή.

Επίσης, την Κυριακή το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Βλαχιάς Κηρέως, όπου μετά την επακολουθήσασα Λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφέροντας την τελεταρχική επίδραση του Αγίου Πνεύματος στη ζωή και τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Τη Δευτέρα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετά των συνοδών του Κληρικών, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίας Τριάδος στο Τρούπι Κηρέως. Εκεί χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, όπου χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Λυκείου κ. Θεολόγο Πατεράκη, στον οποίο επεσήμανε την σπουδαιότητα της σχέσης του χριστιανού με τα ιερά αναγνώσματα, με τα οποία ο Θεολόγος ασχολείται από βρέφους κοντά στον Ιερέα Πατέρα του και την καλλιεργημένη στην Πίστη μητέρα του. Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, αναφέρθηκε και ανέπτυξε τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί του Αγίου Πνεύματος.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις