Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» εκ Καππαδοκίας, η οποία έχει μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος προς προσκύνηση και ευλογία του πιστού λαού με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΣΤ’ Τριάδια 2022» και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα και στις δωρεές που χορηγεί το «Πνεύμα της Αληθείας», ευχόμενος προς όλους πλούσια τη χάρη και τον φωτισμό Του.

Παράλληλα, την Κυριακή το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας, στον Μέγα Αρχιερατικό εσπερινό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στη συνέχεια τελέσθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ιερού Ναού. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, τονίζοντας ότι το «Πνεύμα της Αληθείας» αποτελεί την ψυχή της Εκκλησίας και είναι Αυτό που χορηγεί την ζωή, εμπνέει την πίστη, μεταμορφώνει τον άνθρωπο και προκαλεί μία οντολογική ανάσταση των νεκρών ψυχών από τα πάθη και τις πτώσεις.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Εικόνα της Αγίας Τριάδος μεταφέρθηκε με πομπή και για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ «OPAP Arena», όπου εψάλη δέησις με αφορμή το υπό ανέγερση Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του εν Στειρίω.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις