Η εορτή του αγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας στην μητρόπολη Κηφισίας

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου η μνήμη του αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, το όνομα του οποίου φέρει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος Κύριλλος.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ενώ στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Κηφισίας, με συλλειτουργούς τους Μητροπολίτες Νιγηρίας Αλέξανδρο, Σύρου Δωρόθεο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Ιλίου Αθηναγόρα, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Γλυφάδας Αντώνιο, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, Φθιώτιδος Συμεών, Λήμνου Ιερόθεο, Θήρας Αμφιλόχιο και τον Επίσκοπο Ευρίπου Χρυσόστομο. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ο μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος.

Συμμετείχαν κληρικοί από την Μητρόπολη Κηφισίας αλλά και από άλλες Μητροπόλεις ενώ παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειαρχης Γιώργος Πατουλης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Κηφισίας, αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ενώ τα αναλόγια πλαισίωσαν καλλίφωνοι ιεροψάλτες από την χορωδία “Εν ψαλτηρίω”.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου/Orthodoxiainfoto.gr

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις