Χειροτονίες πρεσβυτέρων από τον επίσκοπο Μαλάουι

Με τη χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος και τις ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, δύο εις πρεσβύτερον χειροτονίες διακόνων της επισκοπής.

Η πρώτη χειροτονία έγινε την Τρίτη, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Μπλαντάιρ, όπου ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε πρεσβύτερο το διάκονο π Παΐσιο Chikoti, έγγαμο κληρικό και πατέρα δύο παιδιών. Ο π. Παΐσιος πρόκειται να αναλάβει εφημέριος στον ναό της Γεννήσεως Χριστού στο Τσικουάουα. Ο Ναός αυτός μάλιστα χτίζεται και πρόκειται εντός ολίγων ημερών να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανέγερσης του. Ο Θεοφιλέστατος ήταν πλαισιωμένος από τους κληρικούς που διακονούν στην πόλη του Μπλαντάιρ και τους διακόνους της επισκοπής. Στο τέλος της Θ Λειτουργίας χάρισε στο νέο πρεσβύτερο μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου, του οποίου το όνομα φέρει και του ευχήθηκε ο Άγιος να τον συντροφεύει στα νέα του βήματα στην ιερατική διακονία.

Η δεύτερη χειροτονία έγινε την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Αυτή την ημέρα ήταν έντονη η νοητή παρουσία του Πατριάρχη, μιας και στις 8 Ιουνίου εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη αλλά και γιατί το ναό της Αγίας Αικατερίνης εγκαινίασε ο ίδιος, πριν από δυόμιση περίπου χρόνια. Ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε εκεί το π. Βασίλειο Chome, έγγαμο κληρικό και πατέρα τριών παιδιών. Ο π. Βασίλειος μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει έντονη ιεραποστολική εργασία και θα συνεχίσει τη διακονία του ως πρεσβύτερος πλέον στην ενορία της Αγίας Τριάδος, στην πρωτεύουσα του Μαλάουι Λιλόνγκουε.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις