Εκδήλωση μνήμης για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή στη Λεμεσό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη η καλλιτεχνική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που διοργάνωσε η Μητρόπολη Λεμεσού στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού «Μάριος Τόκας». Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Θωμάς Κωνσταντίνου και Έλενα Γιαννακού, οι χορωδίες «Ρωμανός ο Μελωδός» και «Ανατολή» και το Σχήμα Παραδοσιακών Οργάνων της Μητροπόλεως Λεμεσού, καθώς και ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος έκλεισε την όλη εκδήλωση με τον πατρικό του λόγο και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό. Εισαγωγική ομιλία έκανε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λεμεσού και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο οποίος είχε και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Για τη Μητρόπολη Λεμεσού η διοργάνωση μέσα στον Μάιο εκδηλώσεων αφιερωμένων στην αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Πόλης αποτελεί ετήσιο θεσμό που συμπληρώνει φέτος μια εικοσαετία. Στις 28 Μαΐου του 2003 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 550 χρόνων από την Άλωση της Πόλης διοργανώθηκε η πρώτη σχετική εκδήλωση στο Δημοτικό Κηποθέατρο. Από τότε διοργανώνεται πλην εξαιρέσεων κάθε χρόνο. Στις εκδηλώσεις αυτές έδωσαν κατά καιρούς το παρόν τους κορυφαίοι καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις