ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΥΣΤΕΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καρυστίας κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντων των επισκόπων Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος στην ομιλία του με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στην συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα γυναίκα και στον αποκαλυπτικό διάλογο τον οποίον είχαν. Τόνισε ιδιαιτέρως την εν πνεύματι και αληθεία λατρεία του Θεού, περί της οποίας μίλησε ο Χριστός, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η λατρεία της Εκκλησίας, που όμως δεν πρέπει να εξαντλείται σε μία τυπολατρεία εξωτερικών σχημάτων και κατέληξε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε μέτοχοι στην αποκάλυψη του Θεού, ζώντας στην ζωή της Εκκλησίας και τηρώντας το θέλημά του.

Να σημειωθεί ότι οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και λείψανο του σημερινού εορτάζοντος Νεομάρτυρος Δημητρίου του εν Τριπόλη,το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προς ευλογία των πιστών.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις