Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΣΙΟΥΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

Σταγών: “Πάνω στα λείψανα των αγίων που προσκυνούμε είναι αποτυπωμένη η χάρις του Θεού”

Με αρχιερατική θεία λειτουργία κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί στην Καλαμπάκα, οι εορτασμοί για τη Σύναξη Πάντων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, στον ομώνυμο ιερό ναό της πόλης.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελο της μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Νήφων Καψάλη, καθώς και από πλειάδα ηγουμένων και κληρικών.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο κ. Θεόκλητος, αφού επεσήμανε την σπουδαιότητα των λειψάνων στην ζωή μας, υπογράμμισε πως «από τα ιερά λείψανα των αγίων που προσκυνούμε παίρνουμε ευλογία αφού επάνω σε αυτά είναι αποτυπωμένη η θεία χάρις του Θεού», ενώ αναφερόμενος στους τοπικούς Αγίους των Μετεώρων σημείωσε πως, «όλοι αυτοί αγωνίστηκαν, αγίασαν και έχυσαν το αίμα τους λαμβάνοντας έτσι το πνεύμα και το αντίδωρο της θείας χάριτος».

Κλείνοντας ωστόσο ο μητροπολίτης Σταγών, κάλεσε τους πιστούς «να προσπαθήσουμε και εμείς να πάρουμε μαθήματα από τη ζωή των αγίων και να διδαχτούμε από το γεγονός της αγιότητός τους».

Να σημειωθεί ότι στην ακολουθία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, σύσσωμη η αγιομετεωρίτικη πολιτεία, καθώς και πλήθος κόσμου.

Φωτογραφίες | Orthodoxia Infoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις