ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

Η Λάρισα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στη Λάρισα το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής, ο αρχιερατικός εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, αναφερθείς στο πρόσωπο του Αγίου Αχιλλίου και στην Αναστάσιμη χαρά που πρέπει να έχουμε καθημερινά στη ζωή μας.

Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και ο οικείος μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης, αμέσως μετά τη δέηση και την ακολουθία της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε πρωτίστως τους Σεβασμιωτάτους για την ευλογητή παρουσία τους και τόνισε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Θεσσαλίας, ιδίως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων σε τομείς της καθημερινότητας, αλλά και για την προετοιμασία της παρούσης πανηγύρεως.

Επαίνεσε τον λαό της Λάρισας για τη μαζική του συμμετοχή στους εορτασμούς του πολιούχου και τους ευχαρίστησε διότι όχι απλώς συμμετείχαν, αλλά συμμετείχαν προσευχητικά αναδεικνύοντας την ευγένεια και τον πολιτισμό της θεσσαλικής ψυχής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα της περιοχής και στην εξέλιξη τους κατά την παρελθούσα χρονιά. Περαίνοντας την προσλαλιά του ευχαρίστησε ιδίως την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, η οποία προσήλθε για να λάβει την ευλογία του Αγίου, καθώς και όλους τους πολιτικούς και στρατιωτικούς Άρχοντες της πόλεως και του νομού.

Να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών συρρέει από κάθε γωνιά της Ελλάδας από χθες το απόγευμα που άνοιξε η Λάρνακα και προσκυνά τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλήτη Αγίου.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις