ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ

Η εορτή του Αγίου Νικόλαου εν Βουνένοις στον τόπο που ασκήτευσε

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγύρισε την Κυριακή των Μυροφόρων τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουνένοις, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος του, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών Αγίων της μητρόπολης.

Την παραμονή της εορτής, στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Θηβών κ. Γεωργίου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου. Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του αγίου και η ευλόγηση των άρτων.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην ακολουθία του όρθρου, ενώ της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ενώ προ της απολύσεως ευλογήθηκε το κόλλυβο προς τιμήν του αγίου.

Το εσπέρας τελέστηκε η ακολουθία του μεθέορτου ςσπερινού, η ιερά παράκληση προς τιμήν του αγίου και τα εγκώμια. Των ακολουθιών προέστη ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA.INFO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις