Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Χαλκίδα

Την Κυριακή των Μυροφόρων ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, όπου υποδέχθηκε τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο, συμμετεχόντων και άλλων κληρικών με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου, ο οποίος εόρτασε και τα ονομαστήριά του.

Εντός του ιερού βήματος συμπαρέστη ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ μεταξύ των πιστών συμμετείχαν στη Θεία Ευχαριστία ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελαράκη.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος κήρυξε το θείο λόγο, αναλύοντας ερμηνευτικά το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα και κατακλείοντας τον λόγο συνεχάρη τον εορτάζοντα π. Νικόδημο και του ευχήθηκε να μη παύσει να ελκύει ανθρώπους προς τον Χριστό και να παραμένει στηριγμός των ανθρώπων μέσα από το ιερό του καθήκον.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις