ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΛΟΥΚΛΗ

Τρισάγιο στους τάφους των προκατόχων του τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε κατά το έθος στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βαλουκλή, με την συμμετοχή των Ιεραρχών Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Συνοδικός Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, ενώ εκκλησιάστηκαν ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Αγιορείτες Πατέρες, κληρικοί, μοναχοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., μαθητές της Αθωνιάδος Σχολής του Αγίου Όρους και της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από το εξωτερικό.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου προκατόχου του, Πατριάρχου Δημητρίου, μνημονεύοντας όλους τους Πατριάρχες, Ιεράρχες και Μ. Ευεργέτες του Γένους που αναπαύονται στον αυλόγυρο της Μονής. Στη συνέχεια μετέβη στο παρακείμενο Β΄ Κοιμητήριο της Μονής όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, «των πατέρων και αδελφών ημών, ων τα ονόματα Κύριος γιγνώσκει».

Στη συνέχεια, στον αυλόγυρο της Μονής, ο Πατριάρχης συνάντησε και ευλόγησε πατρικώς όμιλο προσκυνητών από την Ι. Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, αλλά και ομίλους καθηγητών και μαθητών σχολείων της Ελλάδος.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις