ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Σύναξη θαυματουργού Εικόνας Παναγίας Διασωζούσης στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικά η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, εόρτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων την Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της επικαλουμένης «Διασωζούσης» της εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Ν. Ιωνία τιμωμένων Αγίων. Την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, oΠρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) του Δήμου κ. Λουκάς Χριστοδούλου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων της πόλεως, καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία και μετέφεραν οι αοίδιμοι προπάτορές μας από τη γη της Μικρασίας στην μητροπολιτική Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στηνλαμπρή αυτή εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος και των Αγίων προστατών της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή. Χαρακτήρισε δε τα ιερά σεβάσματα ως μία διαρκή υπενθύμιση της ιστορίας και της Μικρασιατικής καταγωγής, αλλά και ως μία αδιάσπαστη ενότητα μεταξύ των επιγόνων και των προγόνων της Ιωνικής γης.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ο κ. Γαβριήλ τέλεσε το Ιερό Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προέδρων, των μελών και ευεργετών της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Θεομήτορος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις