ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα εόρτασε η Μονεμβασιά

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας. Το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά στον φερώνυμο Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, τελέσtηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, που ήταν προσκεκλημένος του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και στον σημαίνοντα ρόλο που έχει στη ζωή κάθε χριστιανού. Ακολούθως επισήμανε ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας, στην εποχή της ανοχής στην αμαρτία, της ανασφάλειας και των ψυχολογικών δεινών, οι άνθρωποι αναζητούν ‘’σανίδα σωτηρίας’’, που μόνο ο Θεός μπορεί να προσφέρει, αρκεί να γίνεται βίωμα η ‘’εν Χριστώ ζωή’’.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέστηκε αρχικά ο Όρθρος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και στη συνέχεια η αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ο οποίος μίλησε για τον μεσιτικό και στηρικτικό ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι η πίστη των χριστιανών θα πρέπει να συνοδεύεται με μετάνοια και έργα αγάπης και ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρχει απόλυτη ενσωμάτωση των πιστών στο Σώμα της Εκκλησίας με συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία και τις λατρευτικές συνάξεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τους δύο μητροπολίτες που τίμησαν με την παρουσία και τις ομιλίες τους τον εορτασμό, τους ιερείς, τον Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γεώργιο Διδασκάλου, τους τοπικούς άρχοντες, τους ιεροψάλτες, τους διακονούντες στο ναό και τον ευσεβή λαό που ολόψυχα συμμετείχε και στις δύο λατρευτικές συνάξεις. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Παναγία Χρυσαφίτισσα να έχει πάντα υπό την σκέπη της τον ιστορικό τόπο της Μονεμβασίας. Η λατρευτική σύναξη ωστόσο επισφραγίστηκε με λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας πέριξ του ναού.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις