ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ

Η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη Ηλιουπόλεως στην Νάξο

Στη Νάξο και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δαμαριώνος, τελέσθηκε το Σάββατο του Λαζάρου το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου (που εκοιμήθη προ τριημέρου στην Αθήνα). Η Ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της νήσου.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε την σεπτή σορό του στο λιμάνι της Νάξου, όπου έφτασε με το μεσημεριανό δρομολόγιο του πλοίου και ευθύς αμέσως τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας ο κ. Καλλίνικος μίλησε για την προσωπικότητα του μεταστάντος, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε ο πρεσβύτερος κατά την ηλικία και ο αρχαιότερος κατά τα πρεσβεία των αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, αναφερθείς στα πολλά του χαρίσματα και την μεγάλη του προσφορά επί 60 χρόνια στην τοπική Εκκλησία της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων συμπατριωτών του που ταξίδευαν για λόγους υγείας στην Αγγλία.

Τόνισε δε, ότι είχε μεγάλη αγάπη στην ιδιαιτέρα του πατρίδα και ενδιαφερόταν εμπράκτως για τα κατά καιρούς αναφυόμενα προβλήματα με κορυφαία έκφραση του ενδιαφέροντός του αυτού την δημιουργία του «Χρυσοστομείου Ιδρύματος». Ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο της Αγίας Αικατερίνης Δαμαριώνος, από τον Σεβασμιώτατο.

Να σημειωθεί ότι η νεκρώσιμος ακολουθία του κεκοιμημένου ιεράρχη τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ηλιούπολη

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις