Ο ΒΟΛΟΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΙΕΡΑ ΣΕΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σερρών: «Αλίμονο σε εκείνους που βαδίζουν σε αυτή τη ζωή χωρίς πίστη στον Θεό»

Ιερά σεβάσματα της Εκκλησίας και συγκεκριμένα τεμάχια του Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου και ιερών Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου, του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, Προστάτου των καρκινοπαθών και του νεοφανούς Μάρτυρος Ραφαήλ Μυτιλήνης, υποδέχτηκαν την παρασκευή το απόγευμα κλήρος και λαός στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα σεβάσματα κόμισε ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και υποδέχθηκε επισήμως στα προπύλαια του ναού ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και εν συνεχεία ακολούθησε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του κ. Θεολόγου.

Ο κ. Ιγνάτιος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την έλευση των ιερών σεβασμάτων και την παρουσία του μητροπολίτη Σερρών, ενώ από τη μεριά του ο κ. Θεολόγος χαρακτήρισε τα ιερά λείψανα, «κοινό πνευματικό θησαυρό όλης της Εκκλησίας που γίνονται αφορμή μεγίστης παρακλήσεως του λαούς μας ιδίως σ’ αυτές τις πικρές ημέρες, κατά τις οποίες άνεμοι από πολλές κατευθύνσεις απειλούν το σκάφος της προσωπικής, κοινωνικής, εθνικής και παγκόσμιας ύπαρξης. Γι’ αυτό τα ιερά λείψανα μεταξύ των οποίων προεξάρχει ο Σταυρός του Κυρίου μας, αποτελούν σημεία μεγίστης ευλογίας, συνάντησης με την χάρη του Θεού, αφορμές πνευματικού αναβαπτισμού, ευωδιάζουν παράδεισο και ανοίγουν προς τον ουρανό παράθυρο ελπίδος σε καιρούς απελπισίας και απογνώσεως».

Ακολούθως, ο κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου, ο οποίος συνετέθη σε μία κρισιμότατη στιγμή για την ζωή του Βυζαντίου και του λαού της Κωνσταντινουπόλεως όταν απειλούταν από τις ορδές των Αβάρων. «Υπενθυμίζει τα θαύματα και τα μεγαλεία της Παρθένου Μαρίας για την ιστορία του ανθρωπίνου γένους συνολικώς, αλλά και για την ιστορία του Ελληνικού Έθνους ειδικώς, αλλά και το γεγονός ότι αυτό που στα μάτια των ανθρώπων φαντάζει αδύνατο, γίνεται δυνατό με την Χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Παναγίας μας. Η γιορτή της αναζωογονεί μέσα μας την ελπίδα, γιατί πολλές οι δοκιμασίες, η πανδημία, τα εκφυλιστικά σημεία στην Ελληνική κοινωνία, η παγκόσμια ακαταστασία και οι πόλεμοι. Τώρα είναι η ώρα να προσπέσουμε, με ανοικτές καρδιές και με ζωντανές ελπίδες ενώπιόν της. Είναι Εκείνη που μας ενισχύει, μας δίδει κουράγιο, κρατά τις αποσταμένες ελπίδες μας ζωντανές και μας διδάσκει την αληθή πίστη στον Χριστό, που είναι ο ιατρός ψυχών και σωμάτων και όχι ο δικαστής των ανθρωπίνων σφαλμάτων. Αλίμονο σ΄ εκείνους που βαδίζουν σ’ αυτή την ζωή χωρίς πίστη στον Θεό και μακάριοι εκείνοι που έχουν την ματιά τους στον ουρανό και με την δύναμη της πίστεως πορεύονται στην γη. Κρατηθείτε πάνω στην πέτρα της πίστεως, υπό την σκέπη της Παναγίας μας. Σ’ Αυτήν να καταφεύγετε, να εμπιστεύεστε τις προσευχές και την ζωή σας», κατέληξε.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις