Χειροτονία νέου διακόνου στην Μητρόπολη Κηφισίας

Τη χειροτονία ενός νέου διακόνου τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωροπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισίας. Ο νέος διάκονος π.Ιωάννης Παπανικολάου γεννήθηκε και γαλουχήθηκε σε ιερατική οικογένεια, αφού ο προπάππους και ο πατέρας του ήταν ιερείς, ενώ ο παππούς του είναι εφημέριος στον Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Ιωάννης ανέφερε “Η οδός της Ιεροσύνης θα είναι δύσκολη και απαιτητική. Εμπιστεύομαι ολόκληρη τη ζωή μου στον Χριστό. Γίνομαι διάκονος όχι να να διαπρέψω αλλά για να διακονίσω τις ψυχές που μου εμπιστεύεται η εκκλησία. Θα εμπνέομαι από το αποστολικό έργο του Μητροπολίτη μου κ. Κυρίλλου και από το έργο του παππού μου.” Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας για την στήριξη και την αγάπη προς το πρόσωπό του, τον πνευματικό του πατέρα π. Γεώργιο Κωστή, όλους του ιερείς του Ναού, την οικογένεια και την σύζυγό του, ενώ στο τέλος ανέφερε συγκινημένος “Η ψυχή του πατέρα μου αγάλλεται εν τοις ουρανοίς.”

Με τη σειρά του ο κ. Κύριλλος κάλεσε τον νέο διάκονο να έχει φόβο θεού και επίγνωση της Ιερωσύνης λέγοντάς του χαρακτηριστικά “Να γίνεις ένας ιερέας με φόβο Θεού και όχι ένας αθεόφοβος. Ιερείς γινόμαστε μόνο με την χάρη του Θεού. Ασκούμε το ιερό λειτούργημα με την χάρη του Θεού. Ότι είσαι, ότι έλαβες και ότι θα γίνεις είναι έργο της θείας χάριτος. Το βάρος της ιερατικής διακονίας σου θα το σηκώσεις με τη δύναμη του Χριστού μας και μετά με την βοήθεια των ανθρώπων. Ιερείς γινόμαστε για τους αδερφούς μας, όχι για εμάς. Αυτούς θα διακονούμε. Πρότυπο μας ο καλός Ποιμήν, ο Χριστός.”

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος/OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις