Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου

Mε κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τιμάται στο Περιστέρι η μνήμη του αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στον ομώνυμο περικαλλή ναό. Στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ενώ συγχοροστάτησαν οι μητροπολιτες Μεσσηνίας Χρυσόστόμου και Περιστερίου κ. Γρηγόριος. Παρέστησαν ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκατοντάδες πιστοί.

Στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος αφού ευχήθηκε στον μητροπολίτη Περιστερίου να έχει καλλίκαρπη και πολυετή ποιμαντορία, αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνει ο Άγιος Αντώνιος σε μια εποχή που έχει εκλείψει το πρόσωπο και έχει μετατραπεί σε αριθμό και μοναδα μέτρησης κρουσμάτων. “Έρχεται το πρόσωπο του Αγίου Αντωνίου που το χαρακτηρίζουν τρία χαρακτηριστικά. Είναι μια προσωπικότητα πειθαρχημένη, ισορροπημένη και ανοιχτή. Όχι μιας πειθαρχίας στρατιωτικής ή εξωτερικής συμμόρφωσης, αλλά μια βαθεία εσωτερική πειθαρχία ενός ανθρώπου που ξέρει τι θέλει στη ζωή του”. Πρόσθεσε ακόμα ότι “ο Άγιος Αντώνιος ως μέλισσα παίρνει το καλό από παντού. Και έχουμε σήμερα ανάγκη από ανθρώπους θετικούς που ως μέλισσες με καθαρό μυαλό, σύνεση και προσευχή ξέρουν να αναγνωρίζουν το αληθινό από το εικονικό και το ψεύτικο”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “σε εποχής συγχύσεως και ταραχής στις οποίες βρισκόμαστε, είναι ανάγκη να έχουμε αυτά τα τρία χαρακτηριστικα. Πειθαρχία, ισορροπία και ανοιχτοσιά. Αν πορευθούμε με αυτά τα τρία σε κάθε πτυχή της ζωής μας από την πιο πνευματική μέχρι την πιο κοινωνική και κοσμική, τότε πραγματικά δεν θα χαθούμε στην φουρτούνα των πειρασμών και των δυσκολιών”.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου/Orthodoxiainfoto.gr

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις