Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη

Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου τίμησαν πανηγυρικά στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Για την ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη, καθώς δυο εκ των εφημερίων του ναού φέρουν το ίδιο όνομα.

Ο γηραιότερος, ο π. Ευστράτιος Φελέκης ο οποίος υπηρετεί στο ναό εδώ και 40 χρόνια με ιδιαίτερα σημαντικό και καρποφόρο αποτέλεσμα και ο νεότερος ο π. Ευστράτιος Δελατόλας, πνευματικό ανάστημα του πρεσβυτέρου Ευστρατίου.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας που προεξήρχε της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους αγίους μάρτυρες λέγοντας ότι “έγιναν μιμητές του Πάθους του Κυρίου, ζουν αναμεσά μας και θα ζουν όπως ζωντανός είναι ο Χριστός”.

Επίσης ευχήθηκε στους εορτάζοντες εφημερίους του ναού ευχήθηκε να έχουν υγεία, μακροημέρευση και πλούσια την χάρη των Αγίων.

Εκ μέρους των ιερεών, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας για την απέραντη αγάπη και στοργή που περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια το ναό, τους συλλειτουργούς ιερείς και όλους τους ενορίτες που παρέστησαν στην σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου/Orthodoxiainfoto.gr

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις