Η εορτή του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στην Εκάλη

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Εκάλης, τη μνήμη του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη. Ο περικαλλής ναός των βορείων προαστείων έχει παρεκκλήσιο στο βορινό κλίτος του ναού που είναι αφιερωμένο στον Αγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και αποτελεί την δεύτερη πανήγυρη του ναού. Στην θεία λειτουργία προεξήρχε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Κηφισίας αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, συμπαραστατούμενος από ιερείς όμορων ναών.

Όπως τονισε ο ιεροκήρυκας στο κήρυγμά του,”Μια ανάγνωση της ζωής του Αγίου Αρσενίου διάχυτης από τα πολλά και ποικίλα θαύματα που επιτέλεσε στο όνομα του Θεού είναι εσφαλμένη. Αν σταθούμε μόνο σ’ αυτή τη διάσταση μένουμε θαμπωμένοι από την υπερδύναμη της Χάρις του Θεού. Διαφεύγει όμως από την προσοχή μας ο αγώνας του Αγίου με τον ίδιο τον εαυτό του, τον αμαρτωλό άνθρωπο που κουβαλάμε μέσα μας όλοι μας. Εδώ πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας αυτός ο αγώνας ελκύει τη χάρη του Θεού. Αυτή η σωτερική πάλη μας καθιστά μετόχους του ελέους του και ως εκ τούτου σεσωσμένους”.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ναού Νικόλαος Μωραϊτης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ιερείς καθώς και το εκκλησίασμα που παρά το καθημερινό της ημέρας πολλοί ήταν αυτοι που προσήλθαν στο ναό να τιμήσουν τον άγιο. Να σημειώθεί ότι ο ναός της Αγίας Μαρίνας Εκάλης φυλάσσει τεμάχιο λείψανο του αγίου που βρίσκεται εντός του παρεκκλησίου και είναι δώρο του μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Παπαγεωργίου/OrthodoxiaInfoto.gr

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις