Περιστερίου Γρηγόριος « Ο Άγιος Νεκτάριος προτίμησε την σιωπή από την σύγκρουση»

Στην ιερά μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδας τέλεσε τον εσπερινό του Αγίου Νεκταρίου ο νεοεκλεγής  Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος.

«Ο Άγιος Νεκτάριος είναι παράδειγμα για όλους μας» τόνισε στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Περιστερίου αναφερόμενος στα γεγονότα της ζωής του Αγίου Νεκταρίου και την περιφρόνηση που υπέστη ακόμα και μετά τον θάνατο του.

Ο κ. Γρηγόριος αναφέρθηκε στα βάσανα που πέρασε  ο μεγάλος Άγιος της Εκκλησίας μας και τόνισε πως έγινε Άγιος αφού άφησε τον Θεό να μιλήσει για τον ίδιο.

«Προτίμησε την σιωπή από την σύγκρουση» είπε κλείνοντας την ομιλία του ευχαριστώντας για την φιλοξενία τόσο τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών όσο και το νέο πρωτοσύγγελο της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Άγγελο.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου και να προσεύχονται για την νέα διακονία του.

Ο νέος Μητροπολίτης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε την Μητρόπολη Φθιώτιδος για να παρευρεθεί στα ονομαστήρια του Πρωτοσυγγέλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Άγγελου Ανθόπουλου ο οποίος θα αναλάβει την θέση του πρωτοσυγγέλου από την 15η του μηνός Νοεμβρίου.

Στον ναό είχαν παρθεί όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις