Η Λαμία γιόρτασε τον Ευαγγελιστή της χαράς

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με πάνδημη συμμετοχή του λαού εορτάσθηκε η μνήμη του πολιούχου και ελευθερωτού της Λαμίας, Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού στον μεγαλοπρεπή του Ναό. Με την παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σήμερα το πρωί τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο  ιερουργούντος του μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συνιερουργούντων των μητροπολιτών Καστορίας κ. Καλλινίκου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του οικείου μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά και ιδιαίτερα στην έννοια και στο νόημα του ευαγγελίου, στην προοπτική της ελευθερίας και της αγάπης.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλεως και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος εξεφώνησε κατά το έθος τον Πανηγυρικό της ημέρας. Στην συνέχεια και παιανίζοντας η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων εμβατήρια νίκης και οι καμπάνες να σημαίνουν χαρμόσυνα,  οι Ιερές Εικόνες του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά και της Παναγίας της Οδηγήτριας, καθώς και το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Τιμίας Χειρός του Αγίου Λουκά, με την πάνδημη συμμετοχή των Αγίων Αρχιερέων, του Κλήρου, των Αρχόντων και του φιλοχρίστου λαού, ευλόγησαν λιτανευτικά την πόλη της Λαμίας.

Ο μητροπολίτης κ. Συμεών για ακόμη μία φορά απέστειλε προς κάθε κατεύθυνση  μήνυμα ενότητος και αισιοδοξίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Σε λίγες μέρες συμπληρώνω δύο χρόνια στην Φθιώτιδα και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, της δυσκολίας και της δοκιμασίας, δεθήκαμε και αποδεικνύεται ότι οι δυσκολίες δένουν ακόμη πιο πολύ τους ανθρώπους. Οι δυσκολίες δοκιμάζουν τις σχέσεις και αναδεικνύουν τις ικανότητες και μέσα στις δυσκολίες γράφει κανείς ιστορία. Δεθήκαμε και αγαπηθήκαμε και αγαπημένοι και δεμένοι θα προχωρήσουμε. Να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε ελπίδα.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτριος Ανάγνου/ I. Μ. Φθιώτιδος

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις