Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Κιλκισίου, Βαρθολομαίου

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τελέστηκε το πρωί στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, Βαρθολομαίου. Τον αρχιεπίσκοπο πλαισίωσαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Koρίνθου Διονύσιος, Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, Ιερισσού Θεόκλητος καθώς και ο πρόσφατα χειροτονηθείς νέος μητροπολίτης Λαγκαδά Πλάτων.

«Στέκομαι σήμερα εν μέσω Εκκλησίας, υπακούωντας στο κέλευσμα του Ιερού Ψαλμωδού «ἐν μέσῳ ἐκκλησίας ὑμνήσω σε». Ατενίζω το ένδοξο παρελθόν, ποτισμένο με το αίμα αναρίθμητων μαρτύρων που ρέει από τον Σταυρό του Κυρίου ζωογονώντας την ανθρώπινη ιστορία{..}. Οραματίζομαι μια Εκκλησία ακμαία, ανοικτή σε όλους, ρωμαλαία και πρόθυμη για διάλογο, που μαθαίνει από τον άλλο, που αγκαλιάζει το διαφορετικό, που δεν φοβάται να πεθάνει, γιατί ξέρει ότι θα ξαναγεννηθεί ακόμα πιο ισχυρή μέσα στην ειρήνη και στο φως του Θεού. Οραματίζομαι μια Εκκλησία που δίνει φως στην ύπαρξη, ακόμα κι όταν η ανθρωπιά πάει να αντικατασταθεί από τη δύναμη της μηχανής και την έπαρση που ο υλισμός επιφέρει. Ονειρεύομαι μια Εκκλησία που διαρκώς εξελίσσεται, καθώς ό,τι μένει στατικό δεν μετέχει της ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος μητροπολίτης στον χειροτονητήριο λόγο του.

«Η Εκκλησία πρέπει να κεντρίζει και να εμπνέει ανθρώπινο πνεύμα. Ιδιαίτερα σήμερα τίθεται εν αμφιβόλω το τι είναι άνθρωπος, η μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου μέσα από τις θεωρίες της τεχνητής νοημοσύνης του μετανθρωπισμού. Σε μία τέτοια εποχή ο ρόλος ενός Ορθόδοξου Επισκόπου καθίσταται καίριος. Όλοι έχουμε την ευθύνη για τη διάσωση και προβολή του ορθοδόξου τρόπου ζωής. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Ορθόδοξος τρόπος ζωής των ανθρώπων είναι αυτός που γέννησε τα αριστουργήματα που όλοι σήμερα θαυμάζουν και θα γεννήσει και στο μέλλον. Άρα καλείσαι και εσύ σήμερα με όλη αυτήν την ευαισθησία και την ποιότητα που αποκόμισες μέσα από την ιερατική σου διακονία να προωθήσεις αυτόν τον Ορθόδοξο Ελληνικό Πολιτισμό, τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής στην σπουδαία και ιστορική περιοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου», σημείωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής | Orthodoxia InFoto

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις