Η Φθιώτιδα τίμησε και ευχήθηκε στον λαοφιλή ποιμενάρχη της

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΛΑΜΙΑ – Σπύρος Παπαγεωργίου Την εορτή του αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου εόρτασε με κάθε επισημότητα το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου η πόλη της Λαμίας, καθώς το όνομα του Οσίου της Εκκλησίας φέρει ο ποιμενάρχης της πόλεως, μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα και συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφησίας κ. Κυρίλλου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Φθιώτιδος κ. Συμέών και του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιεγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές του Οσίου Συεμών την ταπείνωση την υπάκοή και την διάκριση, και ευχήθηκε στον εορτάζοντα μητροπολίτη που εκτός από την ονομαστική του εορτή έχει την ίδια ημέρα επέτειο εκλογής σε μητροπολίτη, λέγοντας “Δύο χρόνια που είναι κοντά σας αγωνίζεται πραγματικά νύκτα και ημέρα, χωρίς σταματημό, για να παραμείνει διαρκώς πιστός υπηρέτης του θελήματος του Θεού. Τρέχει από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό σε όλη την Φθιώτιδα και μαζί του τρέχει και δοξάζεται και ο Λόγος του Θεού”.

Την κυριώνυμο ημερα της εορτής στον Όρθρο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών και συλλειτούργησαν επίσης οι μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος και Λήμνου Ιερόθεος. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Το δεξιό αναλόγιο κόσμησε με την παρουσία του ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Βασιλικός, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Θωμά, ενώ το αριστερό αναλόγιο ο Ανδρέας Ιωακείμ Διευθυντή και καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».

Πλήθος πιστών και ιδιαίτερα πολλών μαθητών και μαθητριών συνοδευόμενων από τους καθηγητές, προσήλθαν να ευχηθούν στον δεσπότη που όπως λένε, έχει “βάλει γκολ στις καρδιές τους”.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου/OrthodoxiaInfoto.gr

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις