Έναρξη ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2021 – Υποδοχή Ιερών Λειψάνων

Με κάθε λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021”, που διοργανώνει για 25η χρονιά (1997-2021) ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Της θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αμφιλόχιος και οι Ιερείς εισόδευσαν τα ιερά λείψανα των θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκ της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Δημητσάνης, του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου , καθώς επίσης και το λεγόμενο «Ευαγγέλιο του Κολοκοτρώνη», εκ του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας Αρκαδίας, τη συνοδεία των ψαλλομένων απολυτικίων τους από τις πολυμελείς βυζαντινές χορωδίες των δύο αναλογίων του Ιερού Ναού και τους ήχους πανηγυρικών κωδωνοκρουσιών. Τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν στον σολέα του Ιερού Ναού, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” για τον ασπασμό τους από τους πιστούς.

Η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση στον ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και σε όλους τους ηρωικώς πεσόντας προπάτορές μας της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις