Η Σύναξη της Παναγίας «Βηματάρισσας» στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Βηματάρισσας», δωρεά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η οποία φυλάσσεται στο Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ανεών Μακάριος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο οικείος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Νωρίτερα, ο μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος υποδέχθηκε τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του ιαματικού, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση.

Σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην ομιλία του ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και στην θαυματουργική χάρη της Ιεράς Εικόνας της, στην οποία καθημερινά οι πιστοί προστρέχουν ευλαβικά στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, ζητώντας από την Παναγία βοήθεια και παρηγοριά.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις