Επέτειος θυρανοιξίων παρεκλησίου Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος στην Άνω Βάθεια

Το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου με την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους  εορτάσθηκε η επέτειος των θυρανοιξίων  του ιερού παρεκκλησίου των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος στην Άνω Βάθεια του Δήμου Ερέτριας τα οποία είχε τελέσει το 2018 μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Το ιερό παρεκκλήσιο τιμάται επ’ ονόματι των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος και ανηγέρθη απο τον Ιεροδιάκονο του Ι.Ν .Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αστέριο Αποστόλου δημιουργώντας ένα ιερό στοίχημα του ιδίου και του  εκκλησιαστικού φιλακόλουθου και λειτουργικού πόθου του προς δόξα θεού και  στην ευλάβεια του προς των επ” ονόματι αγίων που κοσμού το ιερο παρεκλήσι εντός της οικίας του.

Το εσπέρας της Τρίτης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίο τέλεσε ο π. Δημήτριος Αργύρης με τον Ιεροδιάκονο Αστέριο Αποστόλου με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. Γεωργίου Σμπιλίρη η Ιατρός  κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη και των πιστών.

Την επομένη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθος και η Πανηυρική Θεία Λειτυργία στην οποία ιερούργησαν οι αρχιμανδρίτες Ευλόγιος Αντωνέλος και Σεραφείμ Γιάννος  εφημέριοι Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Θησείου με τον Ιεροδιάκονο και κτήτωρα του ιερού παρεκλησίου π. Αστέριο Αποστόλου με την συμμετοχή της συμπροσευχής του π. Δημητρίου Αργύρη.

Παρέστη στην Θεία Λειτουργία ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς καθώς επίσης και η Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Δ.Ε κ. Χαρίκλεια Ντρέκη με τα μέλη του Εθελοντικού Σώματος Δασοπροστασίας  Διάσωσης Ευβοίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ευλόγιος  και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή απο την φράση εγω είμι η άμπελος, υμείς τα κλήματα.

 Εν συνεχεία ο π. Ευλόγιος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος  κ. Χρυσόστομο και τέλος ευχήθηκε για την αρχή του εκκλησιαστικού ενιαυτού στους πιστούς.

Ακολούθησε ο αγιασμός και η ευχή του κολύβου του εορτάζοντος Οσίου Μελετίου του εν Κιθαιρώνι.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις