Η πανήγυρη της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά

Φωτογραφίες:Ι. Μ. Σύρου

Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων πιστών, κατέκλυσαν το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου εορτάσθηκε η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, συμπαραστατουμένου από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τους Εφημερίους της Μυκόνου και από την Ερμούπολη, με την παρουσία του διατελέσαντος Υπουργού και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση.

Tους ύμνους του οποίου απέδωσε η βυζαντινή χορωδία «Αντιφωνικό Μέλος» υπό την χοραρχία του πρωτοψάλτη Γεωργίου Καμαριάρη, ενώ ο κ. Δωρόθεος, κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, έψαλε τα εγκώμια της Θεοτόκου.

Στην ομιλία του υπενθύμισετη διαβεβαίωση της Θεοτόκου προς τους Αποστόλους, ότι δεν θα τους εγκαταλείψει και μετά την Κοίμησή της , η Οποία, όντως, δεν εγκατέλειψε τον κόσμο, και προέτρεψε τους πιστους να μεταδώσουν στα παιδιά τους τα «άριστα», ώστε να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία, που θα εμπιστεύεται αλλά δεν θα θεοποιεί την επιστήμη και θα κάνει σωστή χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Δωρόθεος χειροθέτησε σε πνευματικό τον προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Φραγκογιάννη.

Φωτογραφίες: Ι. Μ. Σύρου

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις