ΚΙΕΒΟ: Δοξολογία για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ τελέσθηκε σήμερα το πρωί επίσημη δοξολογία για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία.

Στον χαιρετισμό του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο μητροπολίτης Κιέβου σημείωσε μεταξύ άλλων πως “ακριβώς πριν από τριάντα χρόνια, όταν ήσασταν ακόμη Μητροπολίτης Χαλκηδόνας, φτάσατε στην Ουκρανία την παραμονή δραματικών γεγονότων, που οδήγησαν στην ανακήρυξη της Πράξης Ανεξαρτησίας από το Κοινοβούλιο στις 24 Αυγούστου 1991. Πριν από τριάντα χρόνια, ο τόπος που βρισκόμαστε τώρα ήταν ερειπωμένος, μαρτυρώντας τις διώξεις της Εκκλησίας από την πλευρά του άθεου κομμουνιστικού κράτους. Αλλά καθώς αυτός ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλους, ο οποίος έχει ιστορία περισσότερων από εννέα αιώνων, ξαναχτίστηκε, έτσι και η Ουκρανία και η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία αναγεννήθηκαν”.

“Όλοι έχουμε έρθει να ζήσουμε μαζί σας προσωπικά ένα λαμπρό θαύμα: το θαύμα της Ανάστασης, τον αγώνα για τη θεραπεία του διχασμού, την επιστροφή στην κοινωνία της Εκκλησίας, το αδιάκοπο ταξίδι μαζί στο δρόμο της Αλήθειας”, σημείωσε από τη δική του πλευρά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Ουκρανική Εκκλησία

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις