Σπάτα: Υποδοχή άραφου χιτώνα και Τιμίου Ξύλου

Τμήμα από τον άραφο χιτώνα του Κυρίου, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου καθώς και τεμάχιο λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης από την ιερά μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους υποδέχθηκε χθες ο μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων.

Ο επιχώριος μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, μετά τον εσπερινό και την παράκληση που ακολούθησε τόνισε τη σημασία των ιερών λειψάνων, λέγοντας ότι “σε μία καταστροφή ενός ναού τα πρώτα που κοιτάμε να σώσουμε και να διαφυλάξουμε είναι τα άγια λείψανα. Αυτά περιέχουν όλη τη χάρη του Αγίου”, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως “είναι επίκαιρη η χρονική αυτή συγκυρία τα σημεία του Πάθους να βρίσκονται ανάμεσα μας, καθώς σήμερα είναι η γιορτή της Μεταμορφώσεως, η οποία συνδέεται άμεσα με το Σταυρό του Κυρίου. Επιπλέον τις μέρες του δεκαπενταύγουστου εορτάζεται η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού. Τέλος, με τη δύναμη του Σταυρού θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία που μας πλήττει ως Έθνος”.

Ο μητροπολίτης Νικόλαος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πατέρες που συνόδευσαν τα τίμια λείψανα, αλλά και τον ηγούμενο της Μονής γέροντα Γαβριήλ για την άδεια της μεταφοράς τους.

Τα λείψανα θα παραμείνουν στο ναό έως τις 16 Αυγούστου και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στη Μονή Παντοκράτορος.

Φωτογραφίες: Μάρκος Παπαγεωργίου | OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις