Ημέρα τιμής στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη. Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος που προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού, τόνισε πως “βαδίζουμε προς το τέλος αυτής της περιπέτειας που μας ταλανίζει, αρκεί να παραδειγματιστούμε από το βίο της Αγίας Μαρίνας και να μετανοήσουμε ειλικρινά για τις επιλογές μας”. Πρόσθεσε δε πως “Οι συμφορές γύρω μας είναι καθημερινό φαινόμενο, ο Θεός όμως μας περιμένει να επιστρέψουμε σε Εκείνον, δε μας εγκαταλείπει και ίσως αναβάλει επ’αόριστον για ακόμα μία φορά την οριστική καταστροφή αυτού του κόσμου”.

Μετά το πέρας του εσπερινού, στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την ελληνική Επανάσταση, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τραγούδια παραδοσιακά κλέφτικα, από το παραδοσιακό συγκρότημα της οικογένειας του Γιώργου Δαλιάνη αλλά και ύμνους και τραγούδια απο την Πολωνία από χορωδία που προσήλθε στην Αθήνα για αυτό. Μάλιστα, μέλη της πολωνικής βουλής και γερουσίας που παρέστησαν τίμησαν εκ μέρους της πολωνικής πολιτείας τον προιστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, εγχειρίζοντας του μία σειρά γραμματοσήμων, που απεικονίζουν τον ίδιο και κυκλοφορούν επίσημα στην Πολωνία, μαζί με σειρά άλλων που εκδόθηκαν με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Στους φετινούς εορτασμούς της Αγίας Μαρίνας συνεορτάστηκε και η Παναγία Οστρομπράμσκα, αφού δεν μπόρεσαν να γίνουν οι επίσημοι εορτασμοί τον Φεβρουάριο λόγω των υγειονομικών αποκλεισμών. Στα πλαίσια αυτά την ημέρα της εορτής ο πρέσβης της Πολωνίας στην Αθήνα εκπροσωπόντας την Πολωνική Πολιτεία και εξαμελής αντιπροσωπεία βουλευτών και γερουσιαστών της Πολωνικής Βουλής καθώς και ο Νομάρχης του Μπιέλσκ Ποντλάσκι, θα παραστούν στη Θεία Λειτουργία στην οποία θα ψάλλει η Πολωνική εκκλησιαστική χορωδία και θα μετέχουν στη λιτανεία που θα γίνει αμέσως μετά, κατά την οποία θα γίνουν και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για την αντίσταση των Πολωνών στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στον εσπερινό και την εκδήλωση συμμετείχε ο βουλευτής Ιωάννης Καλλιάνος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Ηλιούπολης

Φωτογραφίες: Μάρκος Παπαγεωργίου/OrthodoxiaInfo.gr

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις