Η μνήμη του αθηναίου νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά

Τη μνήμη του αθηναίου νεομάρτυρα Αγίου Μιχαήλ Μπακνανά (Πακνανά) του κηπουρού, τίμησαν και φέτος εκατοντάδες πιστοί. Σήμερα το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μέσα στον Ολυμπιείο, στον αρχαίο ναό του Διός, εκεί όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο άγιος Μιχαήλ και όπου ευρίσκονται ακόμη τα λείψανά του.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισού αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, που με αναμμένα κεριά στα χέρια, δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης.

Ο π. Μάξιμος αφού αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου και στην μεγάλη τιμή για την πόλη της Αθήνας και την γύρω περιοχή τόνισε πως ο ελληνισμός και η ορθοδοξία βρίσκονται στο αίμα του Έλληνα”. Πρόσθεσε επίσης πως “Και το αίμα του Αγίου Μιχαήλ του Πακνανά είναι ακόμα ζωντανό».

Ευχαρίστησε τον κ. Κορωνάκη από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών κ. Ελένη Μπάνου και την προϊσταμένη κ. Μαρία Σταυροπούλου για την συνεργασία και την διάθεση του αρχαιολογικού χώρου κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Ευχήθηκε τέλος ο Θεός να επιτρέψει ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, να γίνει η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου και να φυλαχθούν στο ναό της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου/OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις