Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου

ORTHODOXIA.INFOΤΟ | Αναστάσιος Βόπης Με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη του αγίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ημέρα κατά την οποία ο οικείος μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, έχει τα ονομαστήριά του.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προέστη ο εορτάζων μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και Σταγών κ. Θεόκλητος, ενώ από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος και ο μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Φθιώτιδος αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στη ζωή του εορταζόμενου οσίου, ανέφερε πως ο ίδιος υπήρξε “ο ιερέας, ο θεολόγος, ο ιστορικός, ο απολογητής, ο ποιητής, ο συγγραφέας, ο μεταφραστής και ο σχολιαστής της αγίας γραφής o οποίος με τη θυσία του θεμελίωσε την αγία μας εκκλησία”, συμπληρώνοντας παράλληλα πως σήμερα έρχεται με τρόπο λιτό και μεστό να μας αποδώσει “αυτό που έχουμε ανάγκη σε κάθε στιγμή της ζωής μας μέσα από την αγία βιοτή του. Να κατευθύνει την σκέψη μας ώστε να οδηγούμε τον βηματισμό μας πιο κοντά στο θέλημα του Θεού”.

Την παραμονή της εορτής στον ιερό ναό του αγίου Γεδεών στον Τύρναβο, τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Σύρου κ. Δωρόθεος και ο οικείος μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Λαρίσης, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Γαλιάτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στην οσιακή βιοτή του αγίου και στα χαρίσματα που ο ίδιος στράτευσε στη διακονία της εκκλησίας.

Από τη μεριά του ο εορτάζων μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες που προσήλθαν στην πόλη του αγίου Αχιλλίου για να τιμήσουν με την παρουσία τους το πρόσωπό του αλλά και όλους τους κληρικούς, τους πιστούς και τους άρχοντες του τόπου.

Στην συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος δέχθηκε τις ευχές από τις αρχές, τον κλήρο και τους πιστούς κατά τη διανομή του αντιδώρου.

Να αναφερθεί ότι πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν ευλαβικά και τις δυο ημέρες με όλα τα απαραίτητα μετρά προστασίας για να παρακολουθήσουν τις ιερές ακολουθίες και να ευχηθούν από κοντά στον αγαπητό ποιμενάρχη της Θεσσαλικής πόλης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της τοπικής Εκκλησίας με την αγάπη του και τα πύρινα κηρύγματά του, έχει κερδίσει τις καρδιές και το σεβασμό όλων των ανθρώπων.

Να σημειωθεί ότι από τις 6 έως τις 9.30 σήμερα το βράδυ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να προσέρχονται στο επισκοπείο της πόλης και να εκφράσουν τις ευχές τους στον εορτάζοντα μητροπολίτη. 

Φωτορεπορτάζ: Κωστής Παπαϊωάννου

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις