Τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας

Φωτογραφίες:Εκκλησία Κύπρου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια τού περικαλλούς νέου Καθεδρικού Ναού της Λευκωσίας, επ’ ονόματι του ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα. Στο αρχιερατικό συλλειτούργο προεξήρχαν οι αρχιεπίσκοποι Αθηνών Ιερώνυμος και Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων τού Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονος ως εκπροσώπου τού Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, των Μητροπολιτών Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Πάφου κ. Γεωργίου, Κιτίου κ. Νεκταρίου, Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, των Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, και κληρικών τής Εκκλησίας Ελλάδος και Κύπρου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Κορωνείας κ. Παντελεήμων και Βόστρων κ. Τιμόθεος καθώς και οι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Αρσινόης κ. Παγκράτιος, Χύτρων κ. Λεόντιος και Νιτρίας κ. Νικόδημος.

Κατά τη διάρκεια τού Κοινωνικού αναγνώστηκε από τον μητροπολίτη Βρυούλων μήνυμα τού Οικουμενικού Πατριάρχου με την ευκαιρία των εορτασμών, στο οποίο ο κ. Βαρθολομαίος εξαίρει την προσφορά τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Στην απόλυση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά που αισθάνεται με την παρουσία του στο νησί τής Κύπρου, το οποίο οι δεσμοί που συνδέουν με την Ελλάδα είναι ισχυροί, άρρηκτοι και μακροχρόνιοι. Στο τέλος, προσέφερε ως δώρο στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα αργυρό σταυρό ευλογίας.

Μετά το πέρας τής ακολουθίας, παρατέθηκε επίσημο γεύμα στην παρουσία του Προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων επισήμων.

Φωτογραφίες: Εκκλησία Κύπρου

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις