Κυριακή του Πάσχα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 2 Μαΐου 2021, ο Εσπερινός της Αναστάσεως.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ενδύθηκε με τα Αρχιερατικά άμφια στην Αίθουσα Ακροάσεων του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, και Προύσης κ. Ιωακείμ, και από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, έφθασε στον Πατριαρχικό Ναό και τέλεσε τον Εσπερινό.

Ο Παναγιώτατος, από το Σύνθρονο, ανέγνωσε το Ι. Ευαγγέλιον στα Ελληνικά και ακολούθως αυτό διαβάστηκε, από Ιεράρχες και κληρικούς του Θρόνου, καθώς και εκπροσώπους άλλων χριστιανικών κοινοτήτων της Πόλεως, σε διάφορες γλώσσες.

Εκκλησιάστηκαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, με τον σύζυγό της, Πρέσβη κ. Ιωάννη Ραπτάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Εξοχ. Yevgueniy Yenin, με στελέχη του Γεν. Προξενείου της χώρας του στην Πόλη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου με επί κεφαλής τον Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους της Μ.τ.Χ.Ε. και Γεν. Γραμματέα της Αδελφότητας Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία ἡ Παμμακάριστος», και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. 

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου | Οικουμενικό Πατριαρχείο

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις