Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Με την ομογένεια της Αιγύπτου γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ τελώντας τη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου συλλειτουργώντας με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, τον Πατριαρχικό Επίτροπο για τους Αραβοφώνους, Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο και τον Επίσκοπο Ταμιάθεως κ. Γερμανό.

Ο εορταζόμενος Προκαθήμενος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Πρέσβεις Ελλάδος και Κύπρου για τη βοήθεια που παρέχουνοι δύο χώρες προς το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο ενώ ευχαριστίες απέδωσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αλλά και τον Πρόεδρο των ελληνορθοδόξων αραβοφώνων της Αιγύπτου.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ακολούθησε εόρτιο γεύμα στη μεγάλη Αίθουσα του μοναστηριού, με πιο συγκινητική στιγμή την απόδοση των παπαδοτράγουδων, και ιδιαίτερα εκείνων που αφιέρωσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος σε όλες τις μάνες του κόσμου, αλλά και όλους τους ξενιτεμένους Έλληνες, αλλά και οι αφρικανικοί μουσικοί ρυθμοί από τους σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής του Πατριαρχείου «Αθανάσιος ο Μέγας».

Φωτογραφίες: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις