«ΤΕΛΕΙΩΘΕΙΣ ΕΝ ΟΛΙΓΩ ΕΠΛΗΡΩΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΑΚΡΟΥΣ»

Το 40θήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά, κυρού Ιωάννη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το πρωί στον μητροπολιτικό ναό αγίας Παρασκευής Λαγκαδά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη, κυρού Ιωάννη, χοροστατούντος του τοποτηρητή της μητρόπολης Λαγκαδά, μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων, Δημήτριος.

Ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της  μητρόπολης, πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Παρούτογλου, στο κήρυγμά του έκανε λόγο για έναν «άνθρωπο του Θεού, άνθρωπο της αγάπης, της προσφοράς, της προσευχής, των έργων και λάτρη της εκκλησιαστικής τάξεως με λόγο αγιοπατερικό, κρυστάλλινο και φρόνημα εκκλησιαστικό».

Ο μητροπολίτης Σερρών, από την πλευρά του, σημείωσε πως ο μακαριστός μητροπολίτης Ιωάννης «εργάσθηκε φιλόπονα  με πολλή πίστη και υπομονή στο γεώργιο της Εκκλησίας μας, παρέχοντας τον ίδιο του εαυτό ως υπόδειγμα  καλού ποιμένος, φιλοστόργου πνευματικού πατρός, ιεροπρεπούς  λειτουργού, διδασκάλου των ευαγγελικών αληθειών, ακαταβλήτου  εργάτου του Ευαγγελίου», ενώ τόνισε πως «Οι τελευταίες επί γης  μαρτυρικές ημέρες του  απετέλεσαν  το επισφράγισμα της ολιγοχρονίου μεν, θυσιαστικής δε  και γεμάτης από ενδιαφέρον  και μέριμνα υπέρ της Εκκλησίας ζωής του. Κηδόμενος  της ευσταθείας και του ονόματος  της Εκκλησίας μας, η οποία ευρίσκεται τότε εν μέσω κλύδωνος αδίκου και πονηρού, θυσιαστικώς  παρημέλησε αγαθού μεγάλου, της προσωπικής του δηλαδή υγείας». 

Φωτογραφίες: Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις