ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό ναό του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην εντός των τειχών Λευκωσία, για τη μνήμη του ιερού Χρυσοστόμου κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Κύπριος Προκαθήμενος.

Με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο συλλειτούργησαν οι επίσκοποι Καρπασίας Χριστοφόρος, Νεαπόλεως Πορφύριος και Μεσαορίας Γρηγόριος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Έξαρχοι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, Επίσκοπος Νιτρίας Νικόδημος και Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος αντίστοιχα.

Τη διακονία τού θείου λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, αρχιγραμματέας τής Ιεράς Συνόδου, ο οποίος αναφέρθηκε στις αδικίες που υπέστη ο εορταζόμενος άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος αλλά και στη διδασκαλία του σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζει κάποιος την αδικία στην επίγεια ζωή του.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του εορτάζοντος αρχιεπισκόπου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Κιτίου Νεκταρίου, Κηρυνείας  Χρυσοστόμου, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου, των επισκόπων Καρπασίας Χριστοφόρου, Χύτρων Λεοντίου, Νεαπόλεως Πορφυρίου και Μεσαορίας Γρηγορίου.

 Φωτογραφίες: Εκκλησία Κύπρου

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις