ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΓΙΟ

Η ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης

Πανηγυρικά πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα η ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Καλλινίκου μητροπολίτου Εδέσσης.

Το πρωί τελέσθηκε όρθρος χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, στο τέλος το οποίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακομιδής των λειψάνων.

Ακολούθησε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βρυούλων Παντελεήμονα με τη συμμετοχή των μητροπολιτών Μετρών και Αθύρων Δημητρίου, Γουμενίσσης Δημητρίου, Βεροίας Παντελεήμονος, Ξάνθης Παντελεήμονος, Ναυπάκτου Ιεροθέου, Καστορίας Σεραφείμ, Δημητριάδος Ιγνατίου, Πειραιώς Σεραφείμ, Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Παροναξίας Καλλινίκου, Άρτης Καλλινίκου, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος, Κίτρους Γεωργίου, Γρεβενών Δαβίδ, Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου, του επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου και του επιχώριου μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο μητροπολίτης Κιλκισίου  Εμμανουήλ.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου.

Τα λείψανα του Αγίου Καλλινίκου θα παραμείνουν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης, όπου θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία μέχρι την ημέρα του επίσημου εορτασμού της Αγιοκατατάξεως, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Φωτογραφίες: Μητρόπολη Εδέσσης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ ΕΔΕΣΣΗΣ

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις