ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Πρώτος εορτασμός του Αγίου Καλλινίκου στην Έδεσσα

Για πρώτη φορά από την αγιοκατάταξη του αγίου Καλλινίκου μητροπολίτου Εδέσσης εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη του στον τόπο τον οποίο επί σειρά ετών ποίμανε ως επίσκοπος.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

“Ο άγιος Καλλίνικος μας δίδαξε πως γίνεται κάποιος άγιος”, είπε στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και  τόνισε ότι ευχαριστίες οφείλονται στον λαό του Θεού, που έδωσε την μαρτυρία της πίστεώς του και την μαρτυρία της αγιότητος του αγίου Καλλινίκου, ο οποίος πράγματι έχει όλα γνωρίσματα και τα τεκμήριά της.

Χθες το απόγευμα τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός, κατά τον οποίο ο μητροπολίτης Εδέσσης ανέφερε μερικά από τα γνωρίσματα του τιμώμενου αγίου. “Είχε εκκλησιαστική συνείδηση, ήταν ελεήμων και φιλάνθρωπος, δεν είχε καμία περιουσία, επειδή όλα τα διέθετε στους έχοντες ανάγκη”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωήλ.

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας από την πλευρά του, επίσκοπος στην ιδιαίτερη πατρίδα του αγίου Καλλινίκου, μίλησε για την προσωπική γνωριμία που είχε με τον άγιο. “Η παρουσία και το κήρυγμα του αγίου Καλλινίκου ωφελούσαν, επειδή παρουσίαζε την εικόνα του αληθινού ανθρώπου του Θεού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμάς.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις