ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ

Η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στη Μονή Μεγάλου Μετεώρου

Με λαμπρότητα, παρουσία πλήθους προσκυνητών, εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη φερώνυμη πανηγυρίζουσα ιερά μονή Μεγάλου Μετεώρου. Το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του μεσονυκτικού, του όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντων του μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και του οικείου μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμόρφωσης, λέγοντας πως “αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό θα πρέπει να μεταμορφωθούμε και εμείς μαζί του”, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε “το φως της Μεταμορφώσεως να φωτίζει τις καρδιές όλων μας”.

Ο Ηγούμενος της μονής και πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τους δυο ιεράρχες για την παρουσία τους στην πανήγυρη της ιεράς μονής η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.Να αναφερθεί ότι στους εορτασμούς παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και σύσσωμη η μοναστική πολιτεία των Μετεώρων.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις