ΞΑΝΘΗ: Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Παντελεήμονα

Φωτογραφίες:Ι.Μ. Ξάνθης

Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε χθες στην Ξάνθη στη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο επιχώριος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου. Κληρικοί της Ξάνθης πλαισίωσαν τον ποιμενάρχη τους στον μητροπολιτικό ναό της πόλης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης, που έκανε λόγο για τον άγιο Παντελεήμονα ο οποίος «συνδύαζε μαζί με την ιατρική επιστήμη και την ακράδαντη πίστη στον Χριστό» απαντώντας έτσι «στο ψευτοδίλημμα της εποχής μας, “πίστη μας χρειάζεται ή επιστήμη;”».

«Είναι όμως και χαρά για τον τόπο μας η σημερινή ημέρα των ονομαστηρίων του ποιμενάρχη μας» είπε ακόμα ο π. Σωφρόνιος καθώς ο μητροπολίτης κάθε τόπου είναι «ο υποστασιασμός και η φανέρωσις του τόπου. Δεν έχει δικό του επίθετο, αλλά είναι ο Ξάνθης Παντελεήμων».

Οι άγιοι δεν κρατούν σπαθιά στα χέρια τους, γιατί αυτή είναι η βαρβαρότητα, αλλά κρατούν τον σταυρό του Χριστού και διδάσκουν την αγάπη για όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς έκανε και ο άγιος Παντελεήμων είπε με νόημα από την πλευρά του ο μητροπολίτης Ξάνθης κι ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν τιμώντας τη μνήμη του αγίου.   

Φωτογραφίες: Ι.Μ. Ξάνθης

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις