ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΩΡΕΩΝ ΦΙΛΟΘΕΟ

ΙΛΙΣΣΟΣ: Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Παντελεήμονα

«Ο Άγιος Παντελεήμονας μας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να θυμηθούμε το λόγο, που μας κάλεσε ο Χριστός. Μας διδάσκει με τον βίο του, πως ο Χριστός θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας». Με αυτά τα λόγια ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, έστειλε το μήνυμα της σημερινής εορτής από τον φερώνυμο ναό του Ιλισσού, όπου και προεξήρχε της θ. Λειτουργίας πλαισιομένος από τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη και πλήθος ιερέων.

«Ολόκληρος ο βίος του αγίου Παντελεήμονα ήταν πλήρης από την ομολογία της πίστεως προς το Χριστό. Έθεσε σαν προτεραιότητα το πρόσωπο του Ιησού Χριστού στη ζωή του», συνέχισε ο κ. Φιλόθεος, ενώ τόνισε πως «η αλλαγή στο όνομα του Αγίου από Παντολέων σε Παντελεήμονα έρχεται να σηματοδοτήσει έναν άλλο τρόπο ζωής που καλείται να ζήσει. Εκείνον της βασιλείας του Θεού».

«Με αυτόν τον τρόπο ο Χριστός έρχεται να μας φανερώσει ότι στη βασιλεία του Θεού δεν υπάρχει ασθένεια, πόνος ή λύπη. Ήρθε να μας χαρίσει τη ζωή και το περίσσευμα της ζωής, την αιώνια και παντοτινή», πρόσθεσε ο επίσκοπος Ωρεών για να κλείσει λέγοντας πως «ο Χριστός μας καλεί σε μια νέα ζωή κατά την οποία θα πρέπει να αποτινάξουμε τα έργα του σκότους και να ενδυθούμε τα έργα του φωτός. Η συνέπεια του Αγίου Παντελεήμονα στην τήρηση του θελήματος του Θεού, στην ομολογία της πίστεως μέσα από τον τρόπο της ζωής του τον ανέδειξαν άνθρωπο του Θεού».

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Λόντος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φιλόθεο για την παρουσία του, καθώς και τους δεκάδες πιστούς που συνέρευσαν στο ναό, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το απόγευμα με τον μεθέορτο εσπερινό και τη λιτάνευση της εικόνας και του Τιμίου λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονα στους γύρω δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

Φωτορεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου|OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις