Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Mε απλότητα εορτάστηκε η μνήμη του αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως σήμερα το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Περιστερίου κ. Κλήμης και ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Ιλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην τέλεια αγάπη και στο πως πρέπει να εκφράζεται, αλλά και στο πρόσωπο του μύστη της αγάπης Αγίου Αθηναγόρα. Στον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία έψαλε η χορωδία “Καλλικέλαδος Σάλπιξ” υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Λεωνίδα Δούκα.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου/OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις