ΝΕΟΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΙΤΗΣ

Ενθρόνιση ηγουμένου στη μονή Παναγίας Καλλίπετρας Βεροίας

«Ημέρα μεγάλης χαράς για τη μονή αλλά και τη μητρόπολή μας» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων κατά την ενθρόνιση του καθηγουμένου της μονής Παναγίας Καλλίπετρας στις όχθες του Αλιάκμονα ποταμού.«Ηγούμενος δεν είναι αυτός που προηγείται για να απολαμβάνει τις τιμές, αλλά για να καθοδηγεί τις ψυχές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παντελεήμων προς τον νέο καθηγούμενο της μονής π. Παλαμά Καλλιπετρίτη.

Ο π. Παλαμάς, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στη μακραίωνη μοναστική ιστορία του χώρου που ξεκινά να κατοικείται από ασκητές χίλια σχεδόν χρόνια πριν με τον άγιο Αντώνιο Βεροίας, ενώ μίλησε ακόμη, εμφανώς συγκινημένος, και για την προσωπική του πορεία, που ξεκίνησε σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν, από τη σκήτη της Αγίας Άννας στην αθωνική πολιτεία.

«Η τελετή της ενθρόνισης ολοκληρώνει τον αγώνα για την ανασύσταση του μοναστηριού» είπε ακόμη ο νέος καθηγούμενος – ένας αγώνας που σημειωτέο ξεκίνησε 17 ολόκληρα χρόνια πριν – για να κλείσει ευχόμενος «ας γίνει λοιπόν -όσο ακόμα μας ανέχεται ο καλός Θεός – τούτος ο μανδύας που με ενδύσατε σήμερα Άγιε Δέσποτα, σκέπη της ταπεινής αυτής συνοδείας, για να την προστατεύει από τα λυσσαλέα βέλη του πονηρού, την αποστασία από τη Θεοσέβεια, και την παρεκτροπή από την αμόλυντη και φίλη Ορθοδοξία».

Photo: Ζάχος Καρεκλάς|OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Δείτε σχετικό βίντεο στην Εκκλησιαστική Τηλεόραση

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις