Μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου Αρσενίου, επισκόπου Ελασσώνος του εκ Καλογριανών

Φωτογραφίες:Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Αρσενίου, επισκόπου Ελασσώνος του εκ Καλογριανών στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογριανών.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Βίο του Αγίου, ο οποίος υπήρξε γόνος της τοπικής Εκκλησίας που γεννήθηκε το 1550 στα Καλογριανά και γι’ αυτό το λόγο συγκαταλέγεται στην οκτάριθμο χορεία των τοπικών Αγίων.

Η τοπική Εκκλησία έχει την ευλογία να κατέχει απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου μετά από ενέργειες του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου και του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου Β΄.

Φωτογραφίες: Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις