ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Τραγουδώντας για τη Μακεδονία, την προσφυγιά & την ξενιτιά

Αγαπημένα τραγούδια «της προσφυγιάς, της ξενιτιάς, του πόνου και της Ρωμιοσύνης» πλημμύρισαν την κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης στη συναυλία που διοργανώθηκε από την μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στο πλαίσιο των Δ’ Ευγενείων προς τιμήν του εορτασμού του πολιούχου της Καλαμαριάς αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου, η μητρόπολη Νέας Κρήνης πραγματοποίησε μια εξαιρετική συναυλία με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Τα τραγούδια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας είχαν ως θέμα τους τις αλησμόνητες πατρίδες, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, την ξενιτιά και την αγάπη προς την πατρίδα.

Στη συναυλία, που ξεσήκωσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, συμμετείχαν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Μποτέλλη, Μανώλης Χατζημανώλης και Έλσα Μουρατίδου. Τα κείμενα απήγγειλε με την ιδιαίτερη φωνή και αισθαντικότητά της η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη. Συμμετείχαν, ακόμη, η Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβύτερου π. Θεόδωρου Τσαμπατζίδη.

Φωτογραφίες: Ζάχος Καρεκλάς/OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις