Βρεσθένης: “Ο Σταυρός αποτελεί το στήριγμα και την πηγή δυνάμεως των πιστών”

Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευφροσύνης εορτάσθηκε λειτουργικώς η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα και περικαλλέστατο ομώνυμο ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα ιερό Ναό χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχου Σερρών κ. Θεολόγου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Σεβ. Λαγκαδά, ο οποίος αναφέρθηκε με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο στην αγιαστική και σωστική παρουσία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην ζωή και τον πνευματικό αγώνα των πιστών.

Σήμερα, Πέμπτη τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Σερρών κ. Θεολόγου, με την συμπροσευχητική παρουσία του Βουλευτού Σερρών κ.  Θ. Λεονταρίδη, του Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Σπυροπούλου, του Δημάρχου Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφη και μεγάλου πλήθους ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος με δυνατό και διδακτικό λόγο μίλησε για το μυστήριο του Σταυρού, που αποτελεί την δόξα και την ωραιότητα της Εκκλησίας αλλά και το στήριγμα και πηγή δυνάμεως και εμπνεύσεως των πιστών. Προ της απολύσεως τελέσθηκε η ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό.

Ο κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε θερμότατα τους αρχιερείς για την κατά πάντα ευλογητή και χαροποιό παρουσία τους στον φετεινό εορτασμό του Τιμίου Σταυρού, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο δράμα των κατοίκων της Θεσσαλίας, οι οποίοι τόσο αναπάντεχα κτυπήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την καταστροφική μανία σφοδρών πλημμυρών, η οποία άφησε πίσω της ανθρώπινα θύματα, εκατοντάδες αστέγους και πολλές υλικές ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο και τις καλλιέργειες και κάλεσε τον λαό του Θεού να σταθεί αλληλέγγυος στις πολλές και πιεστικές ανάγκες των χειμαζομένων συνανθρώπων μας.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις