Προς τιμήν και μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Ιεζεκιήλ Στρούμπου

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην ιστορική ιερά μονή Βελανιδιάς

Με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιστορική Ιερά Μονή Βελανιδιάς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας περατώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης του Μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Ιεζεκιήλ Στρούμπου του καλουμένου και “Βελανιδιώτου” ο οποίος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και χρημάτισε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και εν συνεχεία τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος δανειζόμενος την Ευαγγελική περικοπή τόνισε πως ο αείμνηστος Ιεζεκιήλ ήταν ο καλός εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του αφιερωματικού διημέρου.

Εν συνεχεία τελέσθηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεζεκιήλ και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας άπαντες πορεύθηκαν στον αύλειο χώρο της Μονής και έλαβαν χώρα τα αποκαλυπτήρια της επιτύμβιας στήλης με ενσωματωμένη την μαρμάρινη πλάκα που είχε ετοιμάσει ο ίδιος ο Ιεζεκιήλ όταν ήταν Ηγούμενος της Ιεράς Μονής και κατέθεσαν στεφάνια ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής της Μονής.

Κλείνοντας την σεμνή τελετή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους παρισταμένους αρχιερείς και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής της Μονής Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη για όλα όσα προσφέρει στην ανακαίνιση και λειτουργία της Ιεράς Μονής.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις