Με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου σε δρόμους πέριξ της ενορίας

Κορυφώθηκαν οι εόρτιες ακολουθίες στον ιερό ναό του αγίου Ιωάννη Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης

Με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου κορυφώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εόρτιες ακολουθίες για τη μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στον ομώνυμο ναό της οδού Βουλιαγμένης.

Της λιτάνευσης προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης Συμεών Συναδινός με την συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παράλληλα η μπάντα του Δήμου Αθηναίων υπό τους ήχους της απέδιδε τις δέουσες τιμές. Το παρόν ωστόσο έδωσε τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης όσο και ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος.

Μετά το πέρας της λιτανείας στα πρόθυρα του ιερού ναού, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, απηύθυνε ευχαριστίες προς την μπάντα του Δήμου Αθηναίων, τους δύο δημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, καθώς και όλους όσους ενεργά στηρίζουν το έργο του ναού του αγίου Ιωάννη Κυνηγού και ακολούθως η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Αμέσως μετά τελέστηκε η ιερά παράκληση, ενώ τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι και τις δύο ημέρες πλήθος πιστών προσήλθε στον πανηγυρίζοντα ναό με ευλάβεια, για να ανάψει ένα κερί και να ασπαστεί την εικόνα του τιμίου Προδρόμου αλλά και τα ιερά λείψανα του ταπεινού ιερέα της Αθήνας, αγίου Νικολάου του Πλανά.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις