Τέλεσε τη θεία λειτουργία στη μονή Radu Voda στην καρδιά του Βουκουρεστίου

Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας στον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

Το Σάββατο ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργο κ. Αθηναγόρας έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ στην έδρα του στο Βουκουρέστι.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας συνοδευόταν από τον αδελφό του, Πρωτοπρεσβύτερο Bernard Peckstadt και τον Πρεσβύτερο Sorin Selaru (ιερέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας στις Βρυξέλλες). Πραγματοποιήθηκε μακρά συζήτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Εκκλησία μας, αλλά κυρίως αναφέρθηκαν σε παλαιές τους συναντήσεις.

Στο τέλος της ακρόασης, ο Μητροπολίτης Βελγίου και ο πατήρ Bernard έλαβαν αμφότεροι τιμητικά διακριτικά του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ο μεν Μητροπολίτης ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, ο δε αδελφός τους π. Bernard έναν επιστήθιο σταυρό με την εικόνα του Αποστόλου Ανδρέου του Προτωκλήτου. 

Μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ. Δανιήλ, ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Ιερά Μονή Radu Voda, στην καρδιά του Βουκουρεστίου, την Κυριακή 13 Αυγούστου, όπου εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν την υπαίθρια Λειτουργία. Ο Μητροπολίτης Βελγίου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη Nεκτάριο, και τους μοναχούς του. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας μίλησε και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την επίσκεψή στη Ρουμανία, η οποία ξύπνησε πολλές αναμνήσεις στον ίδιο και στον αδελφό του.

Αναφέρθηκε στην πρώτη του επίσκεψη στη Ρουμανία το 1967 και τις αμέτρητες επαφές με Πατριάρχες, Αρχιερείς, Θεολόγους, Μοναχούς και Μοναχές, τόσο στη Ρουμανία όσο και στο Βέλγιο. Επίσης εκδήλωσε έντονα τα αισθήματα χαράς του διαπιστώνοντας ακόμα μια φορά πόσο ευσεβής είναι ο ρουμανικός λαός και πόσο ευλαβικά συμμετέχει στις ιερές ακολουθίες, αλλά και την αγάπη του να επισκέπτεται τα μοναστήρια. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στον Μητροπολίτη Βελγίου η επίσκεψη στον τάφο του μακαριστού Πατριάρχου Ιουστινιανού, στο Καθολικό της Μονής Radu Voda, τον οποίο γνώριζε καλά οικογενειακώς και ο οποίος είχε επισκεφθεί το πατρικό τους στο Βέλγιο το 1972.

Ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ για την άδεια να τελέσει τη Θεία Λειτουργία σε αυτό το μοναστήρι, καθώς και τον Ηγούμενο,  Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και τους αδελφούς του μοναχούς για τη θερμή υποδοχή και τους ευχήθηκε ευλογημένη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχάρη επίσης τη βυζαντινή χορωδία της Μονής, η οποία έψαλε στα ρουμανικά και στα ελληνικά.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις